Otvoritev vremenske postaje Lubnik, 13. 4. 2014

Drugo nedeljo v aprilu, je ob domu na Lubniku (1025 m) potekala slovesna otvoritev prve vremenske postaje, ki jo je postavilo Vremensko društvo ZEVS v sodelovanju s Planinskim društvom Škofja Loka in upravljavcem spletnih kamer na Lubniku (lubnik.info). Ob tem velja posebna zahvala članom Vremenskega društva ZEVS, ki so tiste deževne januarske dni v močnem dežju, vetru in mrazu nosili material, vpenjali vrvi, vrtali luknje, umerjali postajo, programirali računalnik in skrbeli za logistiko - Robert Oblak, Dejan Košir, Matic Cankar, Aleš Kermauner, Marko Premelč. Nenazadnje velja posebna zahvala vsem članom vremenskega društva in drugim posameznikom, ki so s svojimi prispevki omogočili nakup vremenske postaje Davis Vantage PRO2.

Po krajšem nagovoru obeh predsednikov, Marka Premelča in Jožeta Stanonika ter po predstavitvi obeh društev, je sledilo druženje in sproščen pogovor o sami postaji, društvih in prihodnjih načrtih. Planinsko društvo Škofja Loka je člane Vremenskega društva ZEVS presenetilo z odlično pogostitvijo, kot se za hribe spodobi - čajem in domačo potico!

Verjamemo, da je ta vremenska postaja odskočna deska in lepa popotnica za prihodnje sodelovanje.

Več o tem, kako smo postavljali vremensko postajo pa TUKAJ.

Povezavo na spletno stran VP Lubnik, kjer lahko spremljate vse parametre, ki jih meri, najdete TUKAJ.

Slika 1: Predstavitev VP Lubnik (foto: Dejan Košir)

 

Slika 2: Nagovor predsednika PD Škofja Loka, Jožeta Stanonika (foto: Dejan Košir)

 

Slika 3: "Gasilska", od leve proti desni Aleš Kermauner, Dejan Košir, Samo Vodopivec, Jože Stanonik, Marko Premelč, Robert Oblak (zaradi poškodbe doma obležal nepogrešljivi Matic Cankar) (foto: Mojca Košir)