Tržaški zaliv 29.06.2014

Bistva je povedal že Dejan v svoji reportaži, zatu tule le nekaj fotk iz zaliva.
Še prej pa naj povem da smo se tokrat zavedali da bo praktično le kaki dve ali tri ure možnost da na območju kamor smo se odpeljali  ujamemo kakšno fotogenično nevihto.
Žal se je podnevi vse skupaj sprevrglo v iskanje primernih lokacij ki jih ni bilo zaradi koruze, stavb in dreves. Poleg tega je edina večja nevihta prešla v nek "cluster" obdan z padavinami, tako da ni bilo nič zares primernega.
Celico ki je "ružila" po obali od Benetk naprej pa bi lahko prestregli pri Gradežu, a tam umika pred morebitno točo ne bi bilo, saj je edina možnost nazaj proti severu..
Žal nam je bilo le da nismo uspeli fotografirati mogočnega shelfa, ko smo ga prehiteli. Enostavno ni bilo lokacije oziroma jo nismo dolgo iskali zaradi stiske s časom in že skoraj popolne teme. To kar je fotografiral Dejan, pa je bil le en del shelfa. Glavnina je bila severno.
Je pa bilo na koncu vseeno kar precej adrenalinsko ko smo jo zadnji čas popihali s pečin nad Trstom, razelektritev pa na pretek  .Hvala Dejanu in Maticu za družbo, škoda pa ker Andražu ni uspelo priti do Vodic zaradi višje sile.

Avtor reportaže:Robi Dolničar