Zelo lep shelf cloud na Dravskem polju in območju Slovenske Bistrice 17.6.2019

Avtor reporta: Matej Štegar

Ta dan nisem imel nekih pričakovanj, glede samih struktur, bolj sem ciljal na kakšno večerno akcijo z strelami. Ob okoli 20 ure me pokliče Jernej, če greva na lov za strelami,saj se je z Prekmurja bližal padavinski pas. Zmenjena sva bila v bližini grada, vendar naju je linija prehitela. Kak sem zapeljal od doma na glavno cesto zagledam nad mano lep shelf, kmalu je bilo jasno da bo potrebno it v smeri Dravskega polja in prehitet samo linijo. Jernej je bil še v Dupleku, tako da sva potem lovila to linijo vsak za sebe. Jaz sem šel po regionalki čez Kidričevo, Jernej pa po avtocesti do Slovenskih Konjic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malo naprej od Kidričevega na območju Cirkovc, sem shelf le prehitel, na srečo je bila linija počasna,ker drugačih je nebi dobil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shelf je postajal vse lepši

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odpeljem se še naprej, in se ustavim na območju Pragerskega

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linija se je še krepila, zato je bil potreben ponoven premik. Ena na hitro z avta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odločim se, da se zapeljem do Slovenske Bistrice,in upam na še lepšo oblilo shelfa. Zapeljem se na hrib nad mestom, blizu cerkvice, kjer sem imel dokaj lep pogled. En izmed lepših shelfov v naših koncih, kar sem jih videl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kasneje naredim še en premik in se zapeljem v center mesta, ter naprej. Na poti shelf izgubi obliko, tako da končam z lovom, pa tudi vidljivost je bila že slaba.