Nevihtno dogajanje na severovzhodu države 21-22.7.2020

Avtor reportaže:Matej Štegar

Prilagam nekaj fotk nevihtnega dogajanja v torek na severovzhodu države. Končno smo bili deležni večerne akcije z strelami.Okolica Murske sobote, ob pogledu na supercelico v razpadanju. Žal smo bili malo prepozni,tako da nismo ujeli lepih struktur, ki jih je ta celica ponudila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na novo je južno od te supercelice nastala nova nevihta,ki pa je hitro oslabela.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odpeljem se proti domu,saj ni nič več kazalo na kakšno proženje. Malo pred domom se zabliska, pogledam na radar in vidim da se je na območju Haloz razvila izolirana nevihta. Tako da takoj obrnem in grem na Ptujski grad,kjer imam lep pogled v smeri Ptujskega polja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogled v smeri jezera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nevihta se pomakne na Hrvaško. Odpeljem se na drugo lokacijo blizu grada,kjer počakam prihod nevihtne linije z smeri Avstrije. Hkrati spet na istem mestu nastane nova nevihta. Celica je ob okrog 1 ure zjutraj ponudila z nekaj res lepimi strelami. Res lepo darilo za rojstni dan .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Počakam do 2 ure zjutraj tisto bombico, ki je prihajala z smeri Pohorja. Žal pa je nad mano sprožlo novo nevihto,ki pa me je začela zalivat. Tako da več ni bilo možno fotografirat, pa tudi sicer je nevihta po prihodu na Dravsko polje oslabela. Nekaj sem še poskušal do 3 ure zjutraj ujet z balkona, a nevihta ni ponudila več z kakimi lepimi strelami.