Vremenska napoved - nestanovitno do srede, potem pa nekaj dni suhega vremena

Naši kraji bodo pod vplivom nestabilne zračne mase predvidoma še vse do naslednje srede ali četrtka. Do takrat bodo naše kraje obšle številne fronte, nad Sredozemskim morjem pa bodo nastajala ciklonska jedra, enkrat bo to bližje, drugič pa malce bolj odročno od naših krajev.

Tako pričakujemo sorazmerno nestanovitno vreme. Več padavin bo predvidoma v zahodni polovici države, medtem pa bo več možnosti za nekaj sonca zlasti v vzhodni polovici države. Tudi temperature bodo v naslednjih dneh nad lediščem, in sicer v območju med 2 in 12 °C, na Primorskem do 14 °C. Meja sneženja bo predvidoma med 900 in 1300 metrov nadmorske višine.

V nedeljo bo pihal SV veter, v ponedeljek bo pihal veter spremenljivih smeri. Od torka dalje bo zopet pihal SV veter, na Primorskem tudi burja.

V zahodni polovici države po do srede padlo še nekje 30 litrov padavin, drugod po državi pa že manj.

Vremenska situacija od četrtka dalje - krepitev območja visokega zračnega pritiska:

Obeti: Od četrtka dalje kaže na suho in delno jasno vreme v večjem delu države. Suho in delno jasno vreme bi znalo trajati še več dni, tudi preko vikenda. Nad našimi kraji se bo namreč krepilo območje visokega zračnega pritiska.