Juuhej - Jasno vreme še teden dni!

 

Situacija in napoved: Nad našimi kraji se nahaja območje visokega zračnega pritiska, ki bo vzdrževalo suho in stabilno zračno maso nad nami še kar dober teden dni. To pomeni, da bomo imeli ob jutrih temperature ob jasnih nočeh okoli ledišča (marsikje bo jutranja slana), dnevne temperature pa bodo zaradi že opazno večje moči sonca prilezle v notranjosti države do nekje 15 °C, na primorskem pa marsikje lahko tudi blizu 20 °C.

Karta:

sreda 8 3 2014

 

Globalni razvoj: vremena V naslednjih dneh bo pihal predvidoma blag V do JV veter. Nekje naslednji petek ali pa v soboto se bo veter postopoma obrnil v zahodno smer. Nad naše kraje bo še vedno dotekal suh in za to obdobje topel zrak. Zlasti v četrtek in petek ni ponekod po nižinah izključen tudi pojav jutranje megle.

 

Zanimivost: Ničta izoterma bo podnevi visoko nad 2000 metri. Gladina ojezerjenih Kraških polj in Barja bo še naprej postopoma upadala. Razmere za smučanje bodo najbolj primerne v jutranjem času, ko bo sneg pomrznjen. Razmere za jadranje in padalce bodo primerne sredi dneva, saj bo ob gorskih oz. hribovskih grebenih delovala lokalna termika.