V znamenju neviht in spremenljivega vremena

Vikend smo imeli lep, v prihajajočem tednu pa bo vreme spet bolj spremenljivo in občasno deževno z nevihtami.

Jutri se bo preko vzhodne Evrope proti jugovzhodu pomikala oslabljena hladna fronta. Na svojem spodnjem delu bo še naprej slabela, tako da pri nas samega prehoda fronte ne bo, se bo pa povečala nestabilnost zaradi bližine fronte.

23.06.2014

V višinah bodo pihali vetrovi pretežno zahodnih smeri, pri tleh pa tudi jugozahodni vetrovi. Že dopoldan se bo pričelo oblačiti predvsem na zahodu in severozahodu. Sredi dneva se lahko že pojavijo prve plohe in nevihte. Le te se bodo nato pojavljale tudi popoldan. Zaradi precej nestabilnosti in prisotnosti nekaj striga se lahko pojavijo tudi posamezne močnejše nevihte. Posamezne plohe in nevihte se lahko pojavljajo tudi v noči na torek. Čez dan bo še precej toplo.

V torek bo po vsej verjetnosti vreme še nekoliko slabše. Vremenska fronta bo predvidoma valovila čez naše kraje.

24.06.2014

Že dopoldan se bodo pričele pojavljati plohe in nevihte. Možni bodo lahko tudi močnejši nalivi ob nevihtah in ponekod večja količina padavin.. Veter se bo obrnil na severovzhodno smer. Na Primorskem bo zapihala burja.   

Tudi sreda bo predvidoma bolj mokra kot ne. V bližini naših krajev bosta valovili kar dve vremenski fronti, nad severno Italijo pa kaže na ciklonsko območje.

sreda 25.06.2014

Burja na Primorskem bo ponehala in se obrnila v jugo. Trenutno kaže na spremenljivo oblačno vreme s pogostimi plohami in nevihtami. Lahko pa da se bo še kaj spremenilo, saj je situacija zelo razgibana in zato težje predvidljiva.

Morda nato kak lepši dan v četrtek ali petek, za konec tedna pa zopet izgleda nekoliko slabše a o tem prihodnjič.