Večinoma suho vreme se bo še nadaljevalo

Zadnjih nekaj dni je bila vremenska slika bolj ali manj vsak dan zelo podobna, od vzhoda je pritekal razmeroma hladen in predvsem vlažen zrak, zato je nad večjim delom države prevladovalo večinoma oblačno vreme, na zahodu pa pretežno jasno s šibko burjo. Danes se je situacija obrnila, nizka oblačnost v notranjosti bo počasi razpadla, hkrati pa se bo na zahodu pooblačilo, nad morjem pa so že nastale posamezne plohe. Jutri bo zapihal tudi JZ veter, ki bo prinesel s seboj postopno toplejši in tudi bolj vlažen zrak.

Kar nekaj naslednjih dni bo situacija obratna kot do danes, na zahodu večinoma oblačno, v višjih legah tudi megleno, občasno bo lahko rahlo deževalo ali rosilo. V osrednji Sloveniji bo zdaj več, zdaj manj oblakov, padavin ni pričakovati. Proti vzhodu se obeta lepše vreme, tam bo precej sonca in zaradi toplega zraka v višinah se bo lahko tudi kar lepo ogrelo, ponekod tudi do 25°C ali še kakšno višje.

Ciklonsko območje z višinsko dolino se bo kot kaže zadrževalo in obnavljalo nad severnim Atlantikom, nad nami pa se bo zadrževal Azorski anticiklon. Taka postavitev lahko traja precej dolgo, tudi teden ali dva. Kakšne omembe vredne ohladitve zaenkrat ni na vidiku.