Pred nami večje poslabšanje vremena

Prihajamo pod vpliv obsežnega ciklonskega območja s hladno fronto nad zahodno Evropo. Pred njim k nam doteka z jugozahodnimi vetrovi topel in vse bolj vlažen zrak. Ponekod se že pojavljajo manjše padavine.

 

 

V noči na četrtek bo v severnem Sredozemlju nastal sekundarni ciklon, ki se bo počasi pomikal proti Balkanu. Padavine na zahodu bodo vse bolj pogoste. Jutri čez dan se bodo razširile nad vso državo. Padavin bo kar veliko. Še največ padavin bo v zahodni Sloveniji. Meja sneženja bo sprva dokaj visoko. Snežilo bo le v sredogorju in visokogorju. Ob morju bo pihal jugo in tudi drugod bo predvsem v višje ležečih krajih precej vetrovno. Predvsem na Pohorju lahko sunki vetra dosežejo 100 km/h. Ob morju bo tudi dokaj visoko plimovanje morja. Morje lahko ponekod poplavi nižje ležeče dele obale.

Jutri popoldan bo nad naše kraje pritekal nekoliko hladnejši zrak. Predvsem v severnem in severozahodnem delu Slovenije se bo meja sneženja spustila pod 1000 metrov. Veter bo oslabel in se prehodno obrnil v severovzhodno smer. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

Deževalo bo še v noči na petek, ko bodo padavine že slabele in zjutraj nato že večinoma ponehale.

V soboto bo prehodno izboljšanje vremena, nato pa lahko v nedeljo čez dan od zahoda pričakujemo postopno novo poslabšanje. Nova dolina s hladnim zrakom bo vplivala na vreme pri nas vse do ponedeljka čez dan, ko naj bi se vreme ponovno izboljšalo. Večjih ohladitev ni za pričakovati, čeprav bo v drugem poslabšanju meja sneženja ob koncu še nekoliko nižje.