Še naprej razmeroma toplo

Kot kaže bomo na pravo zimsko vreme čakali še kar nekaj časa. Zaenkrat bomo še naprej pod vplivom obsežnih ciklonov nad severnim Atlantikom. Večinoma bodo nad nami prevladovali višinski jugozahodni vetrovi, ki bodo k nam dovajali razmeroma topel in vlažen zrak.

Ponekod na zahodu, jugu in deloma v osrednji Sloveniji se pojavljajo manjše padavine. Snežna meja je razmeroma nizko in se giba na okoli 700 do 800 metrov. Tudi v nadaljevanju noči in jutri se bodo v prej omenjenih območjih še pojavljale manjše padavine. Meja sneženja se bo postopno začela dvigovati. V vzhodni polovici bo večinoma suho, občasno je lahko tudi nekaj sončnih žarkov.

V soboto se bo zahodni Evropi približala obsežna dolina z hladnejšim atlantskim zrakom. K nam bo pričel pritekati še bolj vlažen zrak. Na zahodu se bodo padavine začele krepiti, a še ne bodo segale dlje kot občasno do osrednje Slovenije. Meja sneženja se bo dvignila po vsej verjetnosti nad 1500m.

V noči na nedeljo bo v severnem Sredozemlju nastal ciklon. Trenutno kaže da bo na zahodu lahko kar precej padavin, drugje pa precej manj. Nedelja bo oblačna. Občasno bo deževalo. Velika verjetnost je da bo ostalo toplo. Ciklon se bo počasi polnil in se pomikal proti jugu. Tako bo verjetno ostalo še naprej razmeroma toplo. Obstoja sicer majhna možnost da bi ciklon potoval naprej proti vzhodu-jugovzhodu in s tem povzročil tudi ohladitev, a je kot kaže trenutno možnost za to precej majhna,

 

V nadaljevanju se bo vreme umirilo. Pričakujemo lahko zopet nekaj suhih dni. V višjih legah bo zelo toplo za ta letni čas. Na okoli 1500 metrov se bodo temperature gibale okoli +5°C