V jesenskem vzdušju

Nad severnim Atlantikom in delom zahodne in severne Evrope vztraja obsežno ciklonsko območje. Nad Sredozemljem in ostalim delom Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. Nad nami prevladujejo zahodni do jugozahodni vetrovi, ki nam trenutno prinašajo dokaj suh zrak v višjih plasteh, medtem ko je v nižjih plaste dokaj vlažen zrak.

V četrtek in petek se bo severno od alp pomikala vremenska fronta. Jugozahodni vetrovi nad nami se bodo nekoliko okrepili. Prinašali bodo nekoliko bolj vlažen zrak. Večjega vpliva na vreme pri nas pa ta fronta vseeno ne bo imela. Pričakujemo lahko predvsem v zahodnem delu države bolj oblačno vreme z možnimi manjšimi padavinami, drugje pa bo večinoma suho. Na vzhodu tudi deloma sončno vreme. Predvsem v krajih z suhim vremenom pa bo zjutraj in dopoldan možna megla.

Bolj dinamično vreme pa se bo kot zaenkrat kaže lahko pričelo v prihodnjem tednu. Trenutno so si vremenski modeli še precej različni glede možnega scenarija.  Nekateri še naprej kažejo dokaj tople scenarije, medtem ko nekateri tudi malo bolj zimske.